Колкото повече жените се отдават на тези така наречени сесии на свързване с приятелките си или просто носят този негативен тип мислене, толкова по-пристрастяващи и негативни стават тези мисловни процеси и този вид говорене има тенденция да се превърне в естествено реакция на всяко разстройство, свързано с техните мъжки партньори. Това не означава, че има нещо лошо в това да се отдушиш, когато си ядосан или разстроен, но има разлика между здравословното отдушничество пред приятелка и постоянното хленчене и хленчене един на друг за мъжете като цяло. Може би някои жени наистина не разбират колко разрушително и негативно е това поведение.

Жените може да попитат: Ами мъжете с женомразки нагласи към жените, които се отнасят зле с жените. Съществуват мъже мизогинисти, не се заблуждавайте, но не всички мъже са женомразци. Повечето мъже са истински, достойни, грижовни човешки същества, които искат да бъдат обичани, точно както жените. Преди да продължа по-нататък, бих искал да отбележа, че не препоръчвам никоя жена да остане във връзка с мъж, който е малтретиран емоционално или физически. Тази статия е за жени, които са донякъде недоволни от мъжкия си партньор. Надявам се, че вместо да пренебрегват и съдят мъжете в живота си, те биха искали да постигнат промяна по положителен костюми по поръчка начин.

Колко пъти някои жени, когато са ядосани на мъжете си, правят обобщени изявления, атакуващи мъжете в живота си или по този въпрос всеки мъж във Вселената? Някои примери могат да бъдат:

Мъжете са невнимателни
Мъжете са егоисти
Мъжете са лъжци
Мъжете причиняват болка на жените
Възможно ли е ние като жени да превърнем тези обобщени твърдения в положителни утвърждения за мъжете? Тези твърдения могат да гласят:

Мъжете са внимателни
Мъжете са щедри
Мъжете са честни
Мъжете ни даряват с щастие
Възможно е, след като се съсредоточим върху това да имаме положително настроение, към този списък да добавим още няколко положителни утвърждения? Подобното привлича подобно, а положителните действия и думи ще привлекат положителното. Ако търсите негативните аспекти в отношенията си с мъжете, ще ги намерите. Ако жените наистина вярват, че всички тези негативни твърдения за техните мъже съществуват, тогава е много възможно тези негативни качества да се крият в самите тях. Поговорката: „Това, което виждаме в другите някъде, съществува и в нас“ е вярна. Опитът да променим негативните си убеждения в положителни не е лесна задача, но може да се направи. Негативните мисли и чувства са се превърнали в пристрастяване в обществото. Това може да бъде първата стъпка към стесняване на разликата между мъжете и жените и освобождаване от нашите негативни зависимости. Може би беше време жените да се вгледат отблизо и наистина да потърсят със сърцата и умовете си истината тук. Жените са повече от способни да доведат до някои промени тук; в края на краищата ние сме възпитателите и болногледачите на обществото. Можем да обърнем това негативно мислене и да го направим положително, всичко, от което се нуждаем, е да използваме потенциала си като жени.