De basis U heeft een bloeiend bedrijf – alles staat op zijn plaats. Je mist alleen een belangrijk stukje marketing: een internetaanwezigheid en een website. Zoals alles in het bedrijfsleven, heeft het krijgen van een website planning nodig. Voor een effectieve website is nog meer planning nodig. Hier zijn enkele basiszaken die u moet weten en plannen: Het WWW Wat is het www of internet? In feite een netwerk van websites van over de hele wereld waartoe u toegang heeft via uw computer waarvoor u een internetverbinding en een browser nodig WordPress website laten maken heeft. Internetverbindingen zijn verkrijgbaar bij ISP’s en de meeste populaire browsers zijn gratis downloads van internet. Net zoals het schrijven/typen van een adres op een postenvelop, typt u het websiteadres in de browser dat begint met http://www. en eindigend met .com, .net, .org, .biz, .nz, .uk, enz. Dus als u toegang wilt tot de Microsoft-website, typt u http://www.microsoft.com in de browser en hoi, vooruit! U krijgt alle informatie over Microsoft en zijn producten in uw browser. Klik gewoon op de beschikbare links en u bent op weg. Uw website Uw website bestaat uit een aantal pagina’s die allemaal met elkaar zijn verbonden via hyperlinks. U kunt natuurlijk een website van één pagina hebben of zoveel pagina’s als u wilt – afhankelijk van de hoeveelheid informatie die u met uw bezoekers wilt delen. Hyperlinks zijn tekst of afbeeldingen die naar een andere pagina verwijzen, net zoals de kop van dit artikel naar mijn website verwijst. Uw publiek Naarmate het web is gegroeid, is ook het soort mensen dat er toegang toe heeft en hoe ze het gebruiken, toegenomen. Zoals we zeggen, het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen. Het is erg moeilijk om een ​​website te ontwerpen die voor iedereen toegankelijk is. Kies zorgvuldig uw inhoud en ontwerp, rekening houdend met wie uw doelgroep is en wat voor soort apparatuur ze gebruiken. Apparatuur betekent hier de computer en andere hardware en omvat ook de software die wordt gebruikt om verbinding te maken met internet en erop te browsen. De beste manier om meer mensen te bereiken is door pure HTML te gebruiken en het gebruik van scripttalen zoals JavaScript, Java en andere plug-ins tot een minimum te beperken. Hoewel dit uw site misschien niet flitsend, stijlvol of trendy maakt, zult u de voldoening hebben te weten dat uw site voor de meeste mensen toegankelijk is. Dat is tenslotte het hele punt van deze oefening, toch? Het ontwerpen van uw website betekent dat u uw publiek en hun vereisten kent. Inhoud Nu de introducties voorbij zijn, gaan we naar de kern van uw website: inhoud. Het belangrijkste aspect van elke website, inhoud, is het enige dat uw bezoekers op uw site houdt en hen terugbrengt. De inhoud moet afhangen van wat u uw bezoekers wilt laten weten – over het bedrijf, de producten, de diensten. Houd de inhoud interessant en werk deze vaak bij voor terugkerende bezoekers. Vaak kan dit betekenen dat u meer details verstrekt over verschillende aspecten van uw bedrijf, zoals seizoenskortingen, enz. Uw bezoekers zullen uw site keer op keer bezoeken als de inhoud relevant is, en er is elke keer iets nieuws. Lay-out Een goed opgezette website wordt een succes. Of je nu zelf de site ontwerpt, of de taak uitbesteedt aan een webdesigner zoals wij, zet eerst je ideeën op papier. Kies tekst, kleur en afbeeldingen zorgvuldig, ze dragen allemaal bij aan de laadtijd van de pagina. Begin met uw startpagina, zorg ervoor dat deze snel laadt, met een goede navigatiestructuur. Probeer dezelfde lay-out te volgen voor de hele website. Wijzig de lay-out alleen voor verschillende secties en niet voor verschillende pagina’s. Als de navigatiebalk bovenaan op uw startpagina staat, laat deze dan bovenaan staan ​​op alle andere hoofdpagina’s. Consistentie in lay-out is heel erg belangrijk. Dit zijn slechts enkele van de basisprincipes van het bouwen van een website. Er zijn er nog veel meer, sommige vereisen een artikel over zichzelf. Blijf bezoeken, want ik ben van plan om er zoveel mogelijk te schrijven. Natuurlijk ben je van harte welkom om me je suggesties/opmerkingen te mailen over wat je graag zou willen lezen op het gebied van webontwikkeling.