Website-ontwerp lijkt misschien vrij eenvoudig, maar het maken van een marketingwebsite die geld oplevert

Website-ontwerp lijkt misschien vrij eenvoudig, maar het maken van een marketingwebsite die geld oplevert, vereist veel meer dan het maken van een website die er gewoon goed uitziet. Men moet zaken overwegen zoals wat hun potentiële bezoekers willen en hoe een website laten maken website het beste kan worden ontworpen om deze informatie weer te geven. Laten we eerlijk zijn, u heeft maar een paar seconden nadat een bezoeker op uw site is beland om hun interesse vast te houden en te lezen wat u hen te bieden heeft.

Dit artikel bespreekt enkele tips over wat u moet doen om de interesse van mensen vast te houden, zodat ze op uw website blijven en in ieder geval lezen wat u te bieden heeft om hun problemen op te lossen of hun verlangens aan te pakken.

1. Wat willen uw websitebezoekers?

Voordat u zelfs maar nadenkt over het ontwerp van uw website, moet u weten wat uw bezoekers willen en hoe u aan deze behoeften of verlangens kunt voldoen, zodat ze geïnteresseerd zullen zijn in uw producten en/of diensten. De meeste van uw bezoekers komen op uw website via een zoekmachinelink, een advertentielink of via een andere website. U moet weten welke zoekterm ze hebben gebruikt of de informatie waardoor ze op die link naar uw site hebben geklikt. Welk probleem of verlangen proberen ze op te lossen? Je moet ook heel snel hun aandacht kunnen trekken, aangezien de meeste mensen een site alleen snel scannen voordat ze wegklikken.

2. Ontwerp uw website om de aandacht van uw bezoekers te trekken.

Als u eenmaal weet wat uw bezoekers willen en hoe u aan deze behoeften kunt voldoen, moet u overwegen hoe u uw website kunt ontwerpen om snel hun aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat ze uw inhoud blijven lezen. Hoe meer producten en/of diensten u aanbiedt, hoe moeilijker dit voor u zal zijn. De reden is dat je de aandacht van je bezoekers moet kunnen richten op iets wat ze willen en ze niet in de war moet brengen door ze veel te veel informatie of te veel producten aan te bieden.

Als u meerdere producten heeft, kan het de moeite waard zijn om voor elk daarvan afzonderlijke pagina’s te maken en vervolgens verkeer naar deze pagina’s te leiden in plaats van alleen naar de hoofdpagina van uw website.

3. Website met één of meerdere pagina’s?

Zoals hierboven vermeld, kunt u, als u slechts één product heeft, gewoon een website van één pagina gebruiken om de aandacht van uw bezoekers te trekken. Squeeze-pagina’s en verkooppagina’s zijn goede voorbeelden van websites met één pagina. Als u meerdere producten heeft, is het een goed idee om voor elk product een aparte pagina te hebben. Als uw producten elkaar aanvullen, kunt u mogelijk links naar de andere pagina’s van uw website toevoegen. Probeer uw bezoeker niet te veel keuzes te geven, dit zal hen alleen maar in de war brengen.